Ana içeriğe atla

Stratejik Yönetim

MFİB Strateji ve Planlama Yönetimi Hedefleri

Stratejik yönetim, kamu kuruluşlarının başta olmak üzere bütün kurumsal yapıların hedeflerine ulaşmasına ve katma değer yaratmasına yardımcı olan bir enstrümandır.

Bu doğrultuda, MFİB’nin kurumsal stratejisi ve stratejik planlama yönetimi; kurumsal vizyonumuz ile bu vizyona ulaşmak için yöntem ve hedeflerin belirlenmesini; MFİB'nin kamu değeri yaratabileceği potansiyel gelişim alanlarını ve kurumsal performansın takibini kapsar.

Strateji ve planlama yönetimi girişimleri, MFİB'yi dünyanın en iyi performans gösteren kamu proje yönetimi otoritelerinden biri haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu girişimler kurumsal gelişimi, sürdürülebilirliği ve dayanıklılığı da teşvik etmektedir.

Kurumsal Politika Yönetimi

MFİB'nin kurumsal politika çerçevesi, MFİB'ye atanan rol ve sorumluluklar ile MFİB'yi gelecekte etkileyecek kararlar hakkında belgelendirilmiş geniş eylem planlarından oluşmaktadır. MFİB Başkanı tarafından onaylanan kurumsal politika, MFİB'nin bilinen ve bilinebilir durumlara ve koşullara vermeyi planladığı tepkileri ortaya koyar. Bunların yanında Kurumsal Politika Yönetimi, stratejinin oluşturulmasını ve uygulanmasını belirler ve kurumsal hedeflerin gerçekleştirilmesinde MFİB'nin plan, karar ve eylemlerine rehberlik sağlar.

Kurumsal Strateji Yönetimi

Kurumsal strateji, MFİB'nin kurumsal politikaları tarafından belirlenen özel hedeflere ulaşmak için geliştirilen ve uygulanan genel plan ve yaklaşımları kapsar. MFİB'nin Stratejik Planı, MFİB'nin faaliyetlerinde izlediği yol ve hedeflerini uyumlu hale getirmek, izlemek ve değerlendirmek için performans göstergelerinin yanında gereken hedefleri, konumu ve stratejileri ortaya koyan bir araçtır.

Stratejik plan, kurumsal başarı göstergelerini içerir ve bu sayede MFİB'nin hedeflerine ulaşma başarısını ölçmesine yardımcı olur.

Kurumsal Performans Planlaması

Performans Planları, stratejik planın uygulanması için faaliyetleri, nihai sorumlu ve ilgili alt birimleri veya personelini ve bunların bir yıl gibi acil uygulama dönemlerini belirleyerek tanımlar. Performans Planları, kurumsal başarı göstergelerine dayanan bölüm seviyesindeki göstergeleri de kapsar.

Kurumsal Risk Yönetimi

Kurumsal Risk Yönetimi, Birimimizdeki kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını ve süreçlerin optimizasyonunu sağlar. MFİB'nin kurumsal risk yönetimi, bir risk yönetim çerçevesi aracılığıyla sürdürülmektedir. 

Bilgi Güvenliği Yönetimi

MFİB, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine yönelik ISO 27001 ISMS sertifikasını düzenli olarak yeniler ve bu yolla bilgi güvenliği yönetimini sağlar. MFİB ayrıca bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gerekli eylemleri tespit eder ve uygular.

İş Sürekliliği Yönetimi

MFİB, doğal afetler veya veri ihlalleri gibi iç ve dış tehditlere yanıt verme yeteneğine büyük önem verir ve felaket kurtarma, iş sağlama, kriz yönetimi, olay yönetimi, acil durum yönetimi ve kriz planlaması faaliyetleriyle MFİB'nin faaliyetlerinde devamlılığı destekler. 

MFİB, felaketten önce, felaket sırasında ve sonrasında sürekliliği sağlamak ve aynı zamanda felaketten sonra MFİB'deki operasyonların devamı için planlara sahiptir.

İş Geliştirme Yönetimi

İş Geliştirme Yönetimi, özellikle çok paydaşlı uluslararası iş birliklerinde, belirli bir zaman dilimi içerisinde stratejik hedeflere ulaşmak için odaklanmış, koordineli ve yürütülebilir bir projeler portföyünün oluşturması ve yönetiminde rol oynar.

Değişim Yönetimi

Değişim Yönetimi, MFİB'nin adaptasyon yeteneğini destekler, yeteneklerini geliştirir ve yeni koşullara uyum ve dönüşümü kolaylaştırır.

Değişim Yönetimi kapsamında, ilgili değişimin gereklilikleri kapsamında MFİB'nin iş süreçleri için pilot programlar tasarlanır ve bu tasarımlar proje haline getirilir.

Fikir Yönetimi

MFİB hizmetlerini, süreçlerini, organizasyonunu ve paydaşlarla iletişimini değiştirmeye ve geliştirmeye yardımcı olan bir fikir yönetimi yaklaşımı ve metodolojisi uygular. Fikir Yönetimi Sistemi, kurumdaki fikirleri iyileştirmelere ve kurumun misyonlarını yerine getirmenin yeni yöntemlerine dönüştürmek için bir araç olarak faaliyet gösterir.